Direktlänk till inlägg 30 april 2012

Provsvar referensvärden

Av Cecilia - 30 april 2012 17:07

Här kommer referensvärden på de prover jag tagit och som analyserats i Augsburg. Tänkte att andra kan jämföra sina provsvar för att tyda sina värden. De tog bara prover på sidoinfektionerna Twar och Ehrlicia eftersom jag endast hade symptom på dessa.


Vissa av dessa värden kan vårdcentraler ta.

Borrelia burgdorferi antibodies (immunoblot) (Borrelia)

Borrelia-Blot-IgM antibodies negativa tyder inte på Borrelia, positiva tyder på Borrelia

Borrelia-Blot-IgG antibodies negativa tyder inte på Borrelia, positiva tyder på Borrelia

Borrelia burgdorferi Elispot LTT (Borrelia)

Borrelia burgdorferi. Fully Antigen, referensvärde mindre än 2

Borrelia OSP-Mix (OSPA/OSPC/DbpA) referensvärde mindre än 2

Borrelia LFA-1 referensvärde mindre än 2

Chlamydia pneumoniae antibodies (Twar)

Chlam.pneum.-IgG-antibodies (ELISA) referensvärden mindre än 16.0=negativt och större än 22.0=positivt

Chlam.pneum.-IgA-antibodies (ELISA) referensvärden mindre än 0.8=negativt och större än 1.1=positivt

Chlamydia pneumoniae Elispot LTT (Twar)

Chlamydia pneumoniae-Elispot LTT referensvärde mindre än 2

Ehrlicia/Anaplasma Elispot LTT (Fästingfeber)

Ehrlicia/Anaplasma referensvärde mindre än 2

Anaplasma phagocytophilum antibodies (Fästingfeber)

Anaplasma phagocytophilum IgG-antibodies referensvärde 1kolon64

Anaplasma phagocytophilum IgA-antibodies referensvärde 1kolon20

CD 57 Flow Cytometry (Borrelia)

Leucocytes referensvärde 4-10

Peripheral Lymphocytes referesvärde 18.0-51.0 tsd/ul

Lymphocytes referensvärde 468-5100 /µl

Natural killer cells referensvärde 6-29 %

Natural killer cells referensvärde 60-700 /µl

CD 57 positive NK-cells referensvärde 2-77 %

CD 57 positive NK-cells referensvärde 100-360 /µl

Blood count

Hemoglobin referensvärde 12-16 g/dl

Erythrocytes referensvärde 4.0-5.2 mill./ul

Hematocrit referensvärde 37-41 %

MCH referensvärde 28-32 pg

MCHC referensvärde 32-36 g/dl

MCV referensvärde 80-98 fl

Trombocytes referensvärde 150-350 tsd/ul

Leucocytes referensvärde 4-10 tsd/ul

Differential bloodcount

Basoph. Granulocytes referensvärde 0-2 %

Eosin. Granulocytes referensvärde 0-4 %

Neutroph. Granulocytes referensvärde 40-70 %

Lymphocytes referensvärde 25-40 %

Monocytes referensvärde2-14 %


 
ANNONS
 
Ingen bild

Camilla

2 maj 2012 11:49

Hei,

Har du utslag på testene dine? Jeg har veldig lav CD57, men Elispot LTT er normal. Luneng mener det er kronisk borreliose, men skulle gjerne hatt tydeligere 'bevis' på infeksjon.

Når starter du behandling? Skal fortsette å lese her - lykke til fremover!
C

Cecilia

2 maj 2012 13:59

Jag startar behandlingen i dag. Mina prover är analyserade i Augsburg, men jag valde tablettbehandlingen.

Jag hade lågt CD57 och det anger hur svår Borrelia man har. Mitt var 73 och det tolkade läkaren som ett hyfsat bra värde för att vara aktiv Borrelia. Ju lägre desto sämre.

Borrelia-burgdorferi-IgG-antibodies samt Borrelia-burgdorferi-IgM-antibodies var negativa och tyder inte på Borrelia.

Däremot gav alla Elispot LTT på Borrelia Burgdorferi utslag vilket även det tyder på Borrelia.

Tror du kan vara trygg i hans bedömning. Han har sett många som oss. Det låga värdet kan tyda på att du haft Borrelia länge.

 
Ingen bild

Camilla

2 maj 2012 14:05

Lykke til med behandlingen - det blir spennende å følge deg videre:) Min CD57 er på under 10 så ikke mye å skryte av desverre...

God bedring.

Cecilia

3 maj 2012 08:49

Jisses! Då har du haft det länge gissar jag. Hoppas du blir hjälpt snart! Lycka till tebax:-D

 
Ingen bild

Alexandra

17 september 2012 13:35

Hej Cecylia!
Tack att du delar med oss alla som är drabbade. Min fråga; varför kan jag inte kopiera provsvar referensvärden för att kunna läsa i lugn och ro? Hoppas att du kan hjälpa mig.Alexandra

Cecilia

21 september 2012 09:20

Ska prova själv i kväll. Borde ju gå att markera och klistra in i Word eller liknande. Har inta lagit in några begränsningar. Det kan vara hemsidan som begränsar.

 
Ingen bild

Agneta

21 september 2012 17:19

Hej.
Jag har varit i Oslo och tagit blodprover (analyserade i Tyskland), som gett nedanstående reslutat. Jag är dock osäker på om dessa värden innebär att jag har neuroborrelia eller inte. Läkaren bryter på tyska så vi har lite svårt att förstå varandra. Jag har fått en Doxycyklin-kur på 5 veckor, men undrar vad mina värden egentligen står för, och om mina symptom skulle kunna vara något annat än Borrelia.
Tacksam för svar!
Borrelia Elispot LTT Fullantigen B-31 3SI
Borrelia Elispot LTT LFA-1 0
Borrelia Elispot LTT OspA, OspC, DbpA 1SI
Borrelia IgG Western Blot Negativ
Borrelia IgM Western Blot Gråsone (OspecC-Bg(+), OspecC-Ba(+), p41+)
CD57+ 34*/ul
Chlam. pneum IgA Negativ
Chlam. pneum IgG Negativ
Chlam. pneum Elispot LTT 1

Cecilia

22 september 2012 16:23

Bara av CD 57 värdet ser jag att du ligger under referensvärdet. Värdet ser dessutom ganska lågt ut vilket innebär att du nog burit på Borrelia under en längre tid.

Borrelia Elispot LTT LFA-1 0 tyder på Borrelia.

Borrelia Elispot LTT OspA, OspC, DbpA 1SI Tyder på Borrelia.

Borrelia IgM Western Blot Gråsone (OspecC-Bg(+), OspecC-Ba(+), p41+) gissar jag tyder på att det är positivt. Tyder på Borrelia i så fall.

Chlam. pneum Elispot LTT 1 tyder på Twar.

Du har inte lika många provsvar som jag. Det ser ut som att de testat endast Borrelia och Twar. Om jag förstått allt rätt så har du förmodligen båda.

Mitt Chlam.pneum IgA var positivt vilket innebär att jag har aktiv Twar. Om din är aktiv eller om du varit utsatt för smitta har jag svårt att utläsa.

Hade själv svårt att uttyda mina provsvar och är absolut ingen expert. Detta är bara som jag kan se när jag jämför dina värden med referensvärdena.

Symptomen kan alltid vara något annat än Borrelia. T ex Bartonella är svårt att få provsvar på. Några symptom kanske inte kommer på en gång utan kommer efter några månader eller år. Jag fick nya symptom efter att provsvaren kommit. De testade inte för allt eftersom jag inte hade symptom. Jag äter dock medicin numera som botar även det som de nya symptomen tyder på. Behöver alltså inte ta nya prover utan fortsätter bara behandlingen.

Hoppas du blev lite klokare. Lycka till med behandlingen. Doxy verkar vara en helt korrekt behandling. Den biter både på Borrelia och Twar. Kombinerar med ett cystanedbrytande preparat?

 
Ingen bild

Agneta

22 september 2012 08:14

Hej.
Jag har varit i Oslo och tagit blodprover (analyserade i Tyskland), som gett nedanstående resultat. Jag är dock osäker på om dessa värden innebär att jag har neuroborrelia eller inte. Läkaren bryter på tyska så vi har lite svårt att förstå varandra. Jag har fått en Doxycyklin-kur på 5 veckor, men undrar vad mina värden egentligen står för, och om mina symptom skulle kunna vara något annat än Borrelia. Tacksam för svar!
Borrelia Elispot LTT Fullantigen B-31 3SI
Borrelia Elispot LTT LFA-1 0
Borrelia Elispot LTT OspA, OspC, DbpA 1SI
Borrelia IgG Western Blot Negativ
Borrelia IgM Western Blot Gråsone (OspecC-Bg(+), OspecC-Ba(+), p41+)
CD57+ 34*/ul
Chlam. pneum IgA Negativ
Chlam. pneum IgG Negativ
Chlam. pneum Elispot LTT 1

Cecilia

27 september 2012 08:02

Hittar inte mitt svar på detta så jag svarar igen. Ber om ursäkt för dröjsmålet. Fast du kanske sett svaret redan:-D

Borrelia Elispot LTT LFA-1 0 Tyder på Borrelia då värdet är mindre än 2.

Borrelia Elispot LTT OspA, OspC, DbpA 1SI Tyder på borrelia då värdet är mindre än 2.

Borrelia IgM Western Blot Gråsone (OspecC-Bg(+), OspecC-Ba(+), p41+) Nu gissar jag bara men det ser ju ut att vara positivt och då gissar jag att det tyder på Borrelia.

CD57+ 34*/ul Att värdet är mindre än 100 och desstom lågt tyder på att du haft Borrelia under längre tid.

Chlam. pneum Elispot LTT 1 Eftersom värdet är mindre än 2 så kan det tyda på Twar.

Doxy ska hjälpa mot båda så du har fått rätt medicin. Däremot har jag uppfattat det som att man brukar få flera sorters antibiotika för attattakera bakterierna från flera håll. Själv äter jag halv dos Doxy enbart p g a att magen inte tål abn och jag tycker att jag blir bättre.






 
Ingen bild

Agneta

22 september 2012 23:25

Tack för ditt snabba svar! Får jag fråga hur du etablerade kontakten med borreliakliniken i Ausburg? Och så lite praktiska frågor, flyger man dit och bor över på hotell? Jag funderar på om jag ska ta detta steg, eller möjligtvis se om jag kan få boka in ett läkarbesök med Luneng i Oslo istället. Det är visserligen lång kö, men jag känner att jag måste träffa någon annan än den halvt tyska nyanställda läkare som jag mötte när jag var uppe i Oslo för en månad sedan. Har smärtor i hela kroppen som kommer och går, som ingen kan förklara. Är trött och yr. Det är jätteskönt att få veta att jag inte har en massa sjukdomar, men något måste det ju vara! Håller på med orientering, så fästingar har jag ju haft en del.

Cecilia

25 september 2012 16:03

Gå in på deras respektive hemsida. Jag skrev till två kliniker. De har lite olika tillvägagångssätt vad gäller vård så det är viktigit att du frågar vilken typ av vård de ger och bestämmer vad som passar dig bäst. Logi och annat måste du fråga andra om eftersom jag sökt andra vägar för vård.

 
Ingen bild

Lisa

28 oktober 2012 10:09

Hei og takk for at du deler erfaringer med andre!
Veldig vanskelig dette med diagnostisering, uff. Jeg har noen spørsmål til deg. Du skriver om referanseverdier og når det gjelder Borrelia Elispot -tester sier du at referanseverdien er 2. Mener du da at prøven er positiv når verdien er lavere eller høyere enn 2? Jeg tolket det først slik at verdien over 2 er positiv, men i svaret ditt til Agneta sier du at verdien under 2 er positiv. Jeg har tatt flere prøver og alle Elispot-verdiene mine er høye (mellom 4 og 20) og fikk høre fra en venninne at det betyr at de er positive! Forvirrende! Og imorgen har jeg endelig time til hun tyske dame i Borreliosesenteret og er allerede skeptisk til møtet. Det finnes vel ingen entydige svar her, skummelt.
Håper at du er i bedringens vei!!

Cecilia

28 oktober 2012 16:51

Nej, referensvärden under två tolkar jag som negativt. Det är inte jag som satt referensvärdena. De stod i mitt provsvar och jag tyckte alla borde få tillgång till dem.

Referensvärdet mindre än två innebär alltså att från 2 och högre tyder på Borrelia.

Du har så rätt angående mitt svar till Agneta. Hon hade 1 vilket inte tyder på Borrelia.

Ibland gör man tankevurpor. Hoppas att Agneta märkte det själv.

 
Ingen bild

jenny

20 december 2012 16:02

hej! är det någon ängeldärute som kan hjälpa mig med att tolka mina provsvar? borrelia elispot LTT fullantigen b-31: Plus 4 SI.
borrelia elispot LTT LFA-1: 1SI
Borrelia elispot LTT , osp A, ospC , DbpA: plus 3 SI
CD57plus: 79/ul
Chlam.obrukbara elispot LTT plus 4 SI

Alla prover som det står borrelia Elisa på är negativa och även dem det står borreliaimmunoblot på är negativa.

Betyder detta att jg inte har har borrelios? Jg har tyvärr mycket neurologiska symtom och skulle önska dem berodde på borrelia och inte någon allvarlig neurologisk sjukdom. Tuuuusen tack på förhand för svar!! Mvh Jenny

Cecilia

23 december 2012 14:07

Hej, först vill jag bara säga att det finns inga tillförlitliga prover. Om man har tydliga symptom kan man få behandling trots att proverna inte visar något. Vet dock inte om du måste vända dig till Augsburg i så fall. Om du inte väljer örtbehandling förstås.

Har tolkat prover fel tidigare så jag undviker att tolka fler gånger. Däremot har du referensvärdena här:

http://edina.bloggagratis.se/2012/04/30/7835979-provsvar-referensvarden/

Bara att höra av dig om du får fler frågor.

 
Ingen bild

Danne

18 januari 2013 02:09

Hej, angående twar. För mig var iga och igg värdena negativ, men LTT provet visade värdet 30. Hur kan det vara så högt på LTT men samtidigt vara negativt på de andra testen?
Kan det vara så att jag haft twar men inte har det längre?
Vet inte hur mycket man kan lita på dessa tester. : S
Mvh
Danne

Cecilia

19 januari 2013 17:19

Det är helt rätt att det inte finns några säkra tester. Däremot om testerna visar så är det ganska säkert att du har Twar. Om de inte visa och du har symptom så kan det fortarande vara Twar. Så har jag uppfattat det under de ett och ett halvt år som jag kämpat med att lära mig vad som hänt mig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 8 mars 2015 12:11


I går var vi in och frågade om de på Clipso i Skärholmen kunde fläta om luggen på Edinas afrohår. De kände på luggen och gav ett pris på 50 kronor. Vi bokade tid i dag på förmiddagen klockan 11. På morgon åkte vi dit lite extra glada. Jag för att...

Av Cecilia - 6 september 2014 19:08

Har inte orkat blogga mycket å det senaste, men nu börjar valet närma sig och Hamilton gjorde mig rätt häpen med Folkpartiets valfläsk. Kan inte låta bli att reagera.   Hamiltons och Folkpartiets valfläsk i ekonomidebatten är såååå skrattretande ...

Av Cecilia - 25 juni 2014 08:04

Jag är lite upprörd över de onyanserade diskussionerna runt datorer i skolan. Varför visar inte Skolverket/politiker befolkningen och lärarna vilka alternativ som finns att välja mellan innan vi/de får svara på frågor om ja eller nej till datorer i u...

Av Cecilia - 3 februari 2014 17:35

På väg till och från jobbet kör jag förbi några uteliggares bosättningar. Jag har noterat att de bär vattendunkar från bensinmacken ca en km från själva boplatsen. Det ser väldigt tungt ut.   I något obestämt ögonblick bestämde jag mig för att kö...

Av Cecilia - 12 januari 2014 09:08

Mitt i städningen var jag tvungen att avbryta för att ventilera frustrationen över femte jobbskatteavdraget. Vart tror ni kostnaderna sparas in? Blir det i form av höjda högkostnadsskydd? I så fall börjar vården vara till för de friska, arbetande sam...

Presentation


Fokus i mitt liv är min dotter Edina. Älskar mitt jobb som GIS-samordnare. Brukar säga att jag har världens bästa unge, jobbar och bor i Paradiset. Privat älskar jag skor och taklampor. Tyvärr kan jag inte frossa i någedera p g a platsutrymme.

Omröstning

Den ena dricker en dryck till brända mandlar och popcorn och den andra en annan. Vilka drycker dricker vi?
 Edina saft och Cecilia mjölk
 Cecilia saft och Edina mjölk
 Cecilia kaffe och Edina mjölk

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Edinas och mammas vardag med Blogkeen
Följ Edinas och mammas vardag med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se