Direktlänk till inlägg 3 januari 2013

Borrelian och örterna

Av Cecilia - 3 januari 2013 08:19

Nu tycker jag att jag har något att dela med mig av vad gäller borrelian och Twar. Den 11/1 har jag tagit örter i två månader. Jag tycker att det har hjälpt över förväntan. När jag började med örterna fick jag enormt mycket Herx, d v s att jag blev mycket sämre. Det höll i sig i ca tre veckor. Efter det så kände jag ganska snabba förändrignar för att vara Borrelia. I dagsläget har stickningarna i ansiktet försvunnit nästan helt. Jag kan ana att jag har känsel när jag stryker med fingrarna över ansiktet. Det känns som att ansiktet är svullet fast de inte är det och att jag har en filt mellan fingrarna och ansiktet när jag drar med dem över ansiktet. Det kliar som bara den nu, men gissar att nerverna behöver hela nu. Detta till trots så är jag ändå mycket bättre. Yrseln är inte heller lika kraftig längre, men den finns där under ytan hela tiden. Jag kan fortfarande inte hålla balansen om jag klättrar upp på en stol eller går i mörker.

Vad gäller Twar så har jag haft små blåsor i hela gommen och en svampig känsla sen år 2000. Det har blivit betydligt bättre med örterna. Första veckorna med örterna var asjobbiga eftersom jag hostade och hostade, men inte hade någon kraft att hosta ordentligt. Sen lade det sig och efter det ha jag känt att det kommer att vara borta inom en vecka, men då blossar det upp lite. Sen när det lägger sig är det ytterligare lite bättre. Varje gång jag känner en förbättring så känner jag även att tungan får mer plats i munnen. Gommen lyfts högre och högre i munnen. Nu har jag förstått att det inte kommer att ta en vecka till utan snarare någon månad till.

När jag fick Twar så trodde jag att jag skulle kvävas för att tungan inte fick plats. Höll på att bli galen när vården inte lyssnade och sa att allt såg bra ut. Nu förstår jag att det är svullnaden i gommen som gav kvävningskänslan.

Denna enorma förändring har jag fått p g a örter som jag tar enligt ett örtprotokoll från Augsburg. Får ont i magen av dem men de är betydligt lindrigare än antibiotikan. Det är min läkare som gett mig protokollet. De örter jag tar är markerade med en stjärna.

Terapi: Artemisia plus 2x2 *, TBB plus 2x2* (har inte kollat vilka örter men malört och tistlar) Efter måltid.

Detox: DTC plus 2x2 * Efter måltid.

Pro immun: Phyto Anti-Ox 2x1 Till maten, Immun-In-Form 2x1* Till maten, Immunoform Flora 2x1* fastande före frukost och natt.

Anti-inflammation: Omegaform 4-6 före natt med massor av vatten, Phfytoform 2x1 till måltid.

Anti-fatigue: Energy plus, Q-form 2x1  med måltid.

Healty acid base balance. Besoform eller Basoform organisch 4 före natt med massor av vatten (kan inte riktigt se vad det står).

Frekvensterapin har jag slutat med eftersom jag inte orkar med apparaten längre. Den hjälpte inte på Borrelian. Blev sämre när jag slutade med antibiotikan trots att jag körde med den. Däremot så hjälpte själva scanningen mot smärtorna i benen som jag fortfarande härleder till Ehrlician eller ev Bartonellan i sämsta fall. Ni som orkar köra frekvent får gärna komma med mer input till läsarna. Tänker att den kan snabba på behandlingen om man orkar vara konsekvent.

Smärtorna i benen har tyvärr kommit tillbaka när jag var i Norrbotten i -30. Blä!

Örterna beställer man genom att gå in på fitoragin.de och sen maila dem via deras kontakt.



 
 
Ingen bild

Peter B

3 februari 2013 15:15

Hej Cecilia,
Jag är också drabbad av borrelia, sedan 3 år, och har gått på behandling av dr Luneng i Oslo ganska länge. Överväger att prova naturmedelsbehandlingen enligt Augsburg, då antibiotika inte når hela vägen. Upplever du att du blir bättre av behandlingen? Vad kostar det att beställa från Tyskland? Hittar inga priser på deras hemsida.

Cecilia

5 februari 2013 19:06

Jag blir absolut bättre. Både vad gäller Twar och Borrelia. Det går dock långsamt.

Det kostar mig ca 1500 kr/månad. Du mailar fitforagin.de. Kontakt finns på hemsidan. Du hittar inte produkterna på hemsidan så du måste veta vad du ska ha.

 
Thomas TNK

Thomas TNK

24 februari 2013 15:42

Hej!
På hemsidan för TNK Naturterapi till höger under en grön ruta "Kinesisk medicin" finns en "Läs mer!" länk om Gu Syndrom till en pdf med en omfattande intervju med en välkänd amerikansk TCM Läkare hur bla. Borrelia och andra liknande jobbiga sjukdomar behandlas och det ligger 30 år forskning bakom den örtterapin. bla. diskuteras den reaktion du nämner at det ofta sker en försämring i början av behandlingen.
Thomas

http://www.naturterapi.eu

Cecilia

1 mars 2013 18:08

Tack Thomas. Jo, man lär sig att herx är av godo efter flera månaders behandling.

Efter denna erfarenhet kommer jag absolut att använda örter mer i mitt och min dotters liv. Synd att allmänvården inte gör det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 8 mars 2015 12:11


I går var vi in och frågade om de på Clipso i Skärholmen kunde fläta om luggen på Edinas afrohår. De kände på luggen och gav ett pris på 50 kronor. Vi bokade tid i dag på förmiddagen klockan 11. På morgon åkte vi dit lite extra glada. Jag för att...

Av Cecilia - 6 september 2014 19:08

Har inte orkat blogga mycket å det senaste, men nu börjar valet närma sig och Hamilton gjorde mig rätt häpen med Folkpartiets valfläsk. Kan inte låta bli att reagera.   Hamiltons och Folkpartiets valfläsk i ekonomidebatten är såååå skrattretande ...

Av Cecilia - 25 juni 2014 08:04

Jag är lite upprörd över de onyanserade diskussionerna runt datorer i skolan. Varför visar inte Skolverket/politiker befolkningen och lärarna vilka alternativ som finns att välja mellan innan vi/de får svara på frågor om ja eller nej till datorer i u...

Av Cecilia - 3 februari 2014 17:35

På väg till och från jobbet kör jag förbi några uteliggares bosättningar. Jag har noterat att de bär vattendunkar från bensinmacken ca en km från själva boplatsen. Det ser väldigt tungt ut.   I något obestämt ögonblick bestämde jag mig för att kö...

Av Cecilia - 12 januari 2014 09:08

Mitt i städningen var jag tvungen att avbryta för att ventilera frustrationen över femte jobbskatteavdraget. Vart tror ni kostnaderna sparas in? Blir det i form av höjda högkostnadsskydd? I så fall börjar vården vara till för de friska, arbetande sam...

Presentation


Fokus i mitt liv är min dotter Edina. Älskar mitt jobb som GIS-samordnare. Brukar säga att jag har världens bästa unge, jobbar och bor i Paradiset. Privat älskar jag skor och taklampor. Tyvärr kan jag inte frossa i någedera p g a platsutrymme.

Omröstning

Den ena dricker en dryck till brända mandlar och popcorn och den andra en annan. Vilka drycker dricker vi?
 Edina saft och Cecilia mjölk
 Cecilia saft och Edina mjölk
 Cecilia kaffe och Edina mjölk

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards